4 tipp, hogy nagyobb legyen a fürdőszoba

| |

Okos beosztással

Egy pici fürdőszobában csak oda húzzunk fel falat, ahová nagyon muszáj. Ha a zuhanyfülkét nem emeljük ki, hanem a padlócsempe szintjében alakítjuk ki a lefolyót, illetve átlátszó üvegfalakat építettünk hozzá, sokkal szellősebb érzetet kelt, hiszen nem akad meg a tekintet a kiemelt és átlátszhatatlan üvegből készült fülkén. Ha a fürdőszobában WC-t is el kell helyeznünk, érdemes nem teljesen leválasztani, hanem szeméremfal mögé eldugni, hiszen így jóval kevesebb helyet foglal.

Még több fényt

A legjobb térnövelő trükk a természetes fény. Ha ugyanis van ablak a fürdőszobánkon, biztosan nagyobbnak és világosabbnak fog tűnni. Az egyértelmű, hogy senki sem szeretné, hogy belássanak az intim szférájába, ezért valamilyen módon kívül akarja tartani a kíváncsi tekinteteket, de ne zárjuk le vastag függönnyel, redőnnyel, inkább olyan tejüveget, mintás üveget, fóliát válasszunk, amely átengedi a fényt, ám mégsem látni be.

Fehér, fehér, fehér

Amikor egy otthon megtervézéséhez vagy felújításához hozzálátunk, hajlamosak vagyunk a fürdőszobára picinyke helyet szánni, hiszen ott úgysem töltünk sok időt. Pedig egészen más ébredés után egy jó beosztású, tágas érzést nyújtó helyiségbe besétálni, mint egy szűk kis odúba. Színekkel nagyon sokat tehetünk, hogy nagyobbnak érezzük a pici fürdőszobát. Fontos, hogy lehetőleg egyforma árnyalat kerüljön a falra és a padlóra, a legjobban pedig akkor járunk, ha fehéret választunk. Az is lényeges, hogy a mennyezet ugyanolyan színű legyen, mint a fal – főleg, ha esetleg tetőtérben vagyunk, vagy vannak kisebb-nagyobb beugrások a felületen -, hiszen így egyneművé olvad össze a helyiség minden fala, és nagyobbnak fog tűnni a fürdőszobánk. Ha azonban van egy kedvenc színünk, ami sötétebb, és szeretnénk, ha megjelenne a helyiségben, tömbösítsük, tehát fessük ilyenre az egymáshoz közeli tárgyakat, például az ajtót vagy a mellett lévő szekrényt.

Tükör-trükkök

A tükrökkel nagyon ügyesen be tudjuk csapni a szemet. A fürdőszobába válasszunk keret nélküli vagy egészen vékony keretbe helyezett darabokat, hiszen így még jobban félrevezethezjük a gyanútlan szemlélőt. Ha megtehetjük, tegyük mindenképpen az ablakkal szemközti falra, hiszen ilyen módon úgy tűnik majd, mintha egyenesen két helyről ömlene a természetes fény az otthonunkba.

Előző

3 módszer a szorongás leküzdésére

Öko kollekció a WILVORST-től

Következő