3 módszer a szorongás leküzdésére

| |

A pánikroham egyre több és több ember mindennapjait keseríti meg, ám szerencsére már számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére.

Tudatos légzés

Köztudott, hogy a stressz oldására bevethető az egyik legegyszerűbb és legősibb megoldás; a mély és tudatos légzés. A légzés problémafókuszú irányításával, a különböző légzéstechnikák alkalmazásával a hirtelen ránk törő rohamokat is enyhíthetjük, sőt a gyakorlottabbak akár meg is állíthatják így a testükben lassan szétáradó pánikot. A kapkodó légzés lecsillapításának és ezzel az agy nyugalmi állapotba való visszahelyezésének trükkje pofonegyszerű: a kilégzés kétszer olyan hosszú legyen, mint a belégzés.

Meditáció

A meditáció nemcsak rohanó életmód esetén vethető be, de a cikázó gondolatok lenyugtatásaés a stressz leküzdése mellett a harmonikusabb mindennapok kialakításában is segítségünkre lehet. Ha pedig testileg és lelkileg is oda!gyelünk magunkra, akkor kisebb az esély egy-egy pánikroham felbukkanására. Ha nem tudjuk, miként kezdjünk neki a meditációnak, keressünk ezzel a témával foglalkozó videókat, applikációkat, hisz kezdőként a vezetett meditáció lehet a leghasznosabb és leghatékonyabb módja annak, hogy elsajátítsuk ezt a technikát.

Mozgás, mint stresszoldó

A heti rendszerességgel végzett, intenzív testmozgás – akár egy kiadós séta vagy egy rövid kocogás – is igen előnyös lehet. A mozgás során felszabaduló endor!n optimistább és felszabadultabb hangulatba hozhat minket. A szorongással küzdők esetében nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a mozgás csökkenti a kardiovaszkuláris rizikófaktort is, ami pánikbetegeknél magasabb az átlágnál.

Előző

Szombathelyre zarándokoltak a Pápai Svájci Gárda tagjai

4 tipp, hogy nagyobb legyen a fürdőszoba

Következő