Hogyan tartsd rendben az élére vasalt nadrágodat?

| |

Biztosan találkoztál már azzal a helyzettel, hogy megveszed a szalonban a szépen, éleire vasalt nadrágod, de a következő mosás után fogalmad sincs, mit kezdj vele. Ha agglegény vagy és nincs bejárónőd, akit megbízhatsz ezzel a faladattal, akkor olvass tovább!

Az élére vasalt nadrág egy igen speciális vasalási technikával készül: a gyártás során ipari vasalóval, gyakorlatilag az anyagba égetik a választékot. Ez többek közt azért jó, mert ettől biztos lehetsz benne, hogy maximum halványítani tudod, eltüntetni nem. Ami rossz, hogy ettől még külön oda kell figyelned rá, ha ápolt üzletembernek akarsz tűnni.page2image66533184page2image51669696page2image66520704

Az egyik legfontosabb dolog, hogy megfelelő öblítőt használj, ellenkező esetben túl kemény lesz az anyag a választéknál és előre fog lógni. Ha rosszabb minőséget veszel, akkor leginkább egy cowboyhoz fogsz hasonlítani a nyolcvanas évekből, aki életében először ment étterembe, az apja öltönyében. Úgyhogy ideje körbe nézni a jobb fajta öblítők között. Ha a természetes anyagokat szereted, akkor válassz olyat, amit gyapjúra fejlesztettek ki (pl.: Perwoll), ha inkább a műszálas megoldások híve vagy, akkor haladj végig a kímélő de nem nehézkesen kezelhető anyagok mosására kifejlesztett fajtáknak, mint a Coccolino.

Most azt kellene írnom, hogy kézzel mosd, de ennyire nem akarok neked rosszat. Ha nem szeretnéd elővenni a teknőt, amit egyébként eszedbe se jutna megvenni, akkor maradj a kímélő mosás funkciónál a mosógépen, a már megvett öblítőddel. A program végeztével pedig igyekezz lógva szárítani a nadrágodat, megtűrve az éleknél. Ehhez két csipeszre vagy egy csiptetős vállfára lesz szükséged, ami, ha lehet, legyen műanyag. A száradási idő hosszabb lesz, de biztosan nem veszik majd el a tartása és sokkal könnyebben tudod majd kivasalni.

Amikor szépen megszáradt, akkor fogd a vasalódeszkát és fektesd fel az éleknél behajtott nadrág egyik lábát, amit óvatosan a belső részeknél elsimítva kezdj el vasalni és csak a végén húzz rá egy finomat az amúgy is elkülönülő élekre, miközben szem előtt tartod azt az emlegetett texasit. Ha megvagy a szárakkal, akkor az élek hajtása mentén húzd fel a vasalódeszka keskeny felére a nadrág ülepét és finoman vasald át azt is, majd szépen, éleinél összehajtva lógasd be a szekrénybe, hogy minél tovább ilyen maradjon.

Előző

Képes beszámoló a 2011-es Esküvő Kiállítás és Vásárról

Szombathelyre zarándokoltak a Pápai Svájci Gárda tagjai

Következő