Külső forrásból is adhatunk dalokat a Spotify-hoz

Még egyszerűbbé teheti a zenehallgatást ez a várva várt új szolgáltatás.

A legnépszerűbb, számítógépen, televízión, mobiltelefonon és további okos eszközökön is elérhető zenei streaming szolgáltató a Spotify, köszönhetően többek között a hatalmas adatbázisának, amelyben ipari mennyiségű albumok, nóták és remixek található meg. Természetesen még ez az óriási adatbázis sem kínál teljes, száz százalékos lefedettséget, azaz ebben sem található meg az összes dal, mix, illetve koncertfelvétel. 

A Spotify egy ingyenesen is használható, kereskedelmi zene-streamelő szolgáltatás, ami másolásvédelemmel ellátott tartalmakat tesz elérhetővé a nagyobb lemezkiadók közreműködésével.

Amennyiben pedig valaki ezek közül kívánt volna valamit meghallgatni, ahhoz egy másik alkalmazást kellett elindítania. Ám lehet, hogy ez már nem sokáig lesz így. A Spotify fejlesztői ugyanis egy olyan új funkción munkálkodnak, amely lehetővé tenné a külső dalok hozzáadását a lejátszó szoftverébe, tehát az eszközön lévő egyéb zenei fájlok kezelése is megoldott lenne, ami még népszerűbbé tehetné az alkalmazást.