Még változhat a Racing Point F1 neve

A 2019-es szezon kezdete előtt valószínűleg még változhat a nevezési listán Racing Point F1-ként szereplő korábban Force India-ként ismert csapat neve – jelentette be Otmar Szafnauer, csapatvezető.

A Force India az augusztusi tulajdonosváltás után névváltoztatásra kényszerült – ekkor vették fel a Racing Point Force India nevet. Már akkor lehetett tudni, hogy az átalakulás miatt 2019-ben újra nevet fognak változtatni, így a múlt héten bemutatott nevezési listán ténylegesen egy új név szerepelt.

Sokan sejteni vélték, hogy a Racing Point F1-ként nevezett alakulat már a végleges nevet jelöli, de a csapatvezető, Otmar Szafnauer elárulta, hogy a 2019-ben kezdődő új szerzon előtt újabb változtatás várható.

Otmar Szafnauer
Otmar Szafnauer

“Ez a név egyfajta jelzésnek tekinthető, amivel a 2019-es változtatásokat szeretnénk felvezetni” – nyilatkozta a korábban csapatmendzserként dolgozó szakember. “Ezek a változtatások a 2019-es szezon megkezdése előtt kerülnek kihirdetésre, illetve bevezetésre.

Immáron sokkal könnyebb dolga lesz a csapatnak, hiszen korábban jóval körülményresebb volt az alakulat nevének megváltoztatása, hiszen ahhoz az összes csapatnak és a Forma-1 bizottságának engedélyére is szükség volt.