Így biciklizzen télen!

Nem kell a bicajt télen sem letenni! Sportolásra, közlekedésre is használhatja, de néhány dologra ilyenkor külön oda kell figyelni.

Öltözet
Természetesen a meleg ruha az alap. Öltözzön rétegesen és felülre mindenképpen egy vízálló réteg kerüljön, arra pedig egy láthatósági mellény. Az is jó ötlet, ha az ülést behúzza valamilyen meleg huzattal, nehogy felfázzon.

Spéci gumi
Első körben, amolyan gyors megoldásként, engedjen le egy kis levegőt a kerekekből. A laposabb gumi nagyobb felszínen fekszik fel, így jobb tapadást biztosít. Amennyiben rendszeresen használja a gépet, érdemes spéci téli gumit is beszerezni, mert ezzel az igazi a tapadás a havas-jeges utakon.

Világítás
Ilyenkor télen hamarabb sötétedik, ezért mindenképpen úgy kell megoldani a bicaj kivilágítását, hogy ebből ne lehessen baj. A keréken oldalt futó dinamók a nedvesség hatására könnyen kiadják a lelküket, ezért célszerűbb úgynevezett agydinamót beszerezni. Lámpából LED-eset érdemes vásárolni, mert ezek nagyon erősen és fókuszáltan képesek világítani.

“Vezetéstechnika”
Persze, ha felkészíti is a bicajt extrém körülményekre, attól még azok léteznek. Ezért érdemes ilyenkor kissé óvatosan, kevésbé offenzívan hajtani, mint jó időben. Jégesen sose rángassa a kormányt, és esetleg a nyerget is engedje le kissé, hogy gyorsabban le tudja tenni a lábát, ha mégis megcsúszna.