Miként változik a cafeteria rendszer 2019-ben?

Az Országgyűlés 2018. július 20-án elfogadta a 2019. évi adótörvény-módosításokat. Számos adónem megszűnik, átalakul a szociális hozzájárulási adó kedvezményrendszere, és jelentősen változnak a béren kívűli juttatások feltételei, az úgynevezett cafeteria rendszer.

A módosítások 2019. január elsejétől érvényesek, de addig a kormányzat még változtathat a feltételeken, bár ennek kicsi a valószínűsége. Év végéig a munkáltatók még élhetnek a 2018. évi, a jövő évinél kedvezőbb feltételekkel.

Cafeteria rendszer 2019

A 2018. júliusban elfogadott adótörvény egyaránt sokkolta a cégeket, mert megszűnt a korábbinál magasabb adózás alá került néhány cafetéria-elem. Bár a cafeteria alapvetően béren kívűli juttattást jelent, korábban is volt néhány olyan eleme (pl. ajándékutalvány, közlekedési bérlet, nyugdíj- és egészsségpénztári befizetések, melyhez adóteher kapcsolódott, így ezek közelebb álltak a bér jellegű juttatásokhoz. Adómentesen volt adható azonban a diákhitel-törlesztési és lakbértámogatás, valamint a lakáshiteltörlesztési támogatás, de nem kellett adózni a kultúra- és sportutalványok esetében sem. Az egyik legnagyobb érvágást most pont az adómentes cafetria elemek jelentős részének megszűnése jelenti. 2019-ben csak az óvodai, bölcsődei hozzájárulás, valamint minimális mértékben az ajándékutalvány marad adómentes.

A szakszervezetek egyelőre támadják a törvényt, megpróbálnak néhány elemet visszacsempészni az adómentes cafeteria elemek közé, illetve adócsökkentést elérni a bérekkel azonos adózó elemek esetén, de sajnos bizonytalan, hogy mit fognak elérni. A bérekkel azonos adózás azt jelenti, hogy az így kapott juttatásból – jövedelmükhöz hasonlóan – 34,5% adót kell fizetniük, így ezek az elemek gyakorlatilag elvesztik béren kívüli juttatás jellegüket, értelmetlen lesz a munkáltatók számára is ezen elemek nyújtása. (A 34,5%: 15% személyi jövedelemadó, valamint 19,5% szociális hozzájárulási adó. A szociális hozzájárulási adó 17,5%-ra csökkenhet, de ez még bizonytalan.)