Igényesebb köntösben a Lexus Ct200h

A Lexus CT200h észrevétlenül megújult, az apró változtatásokat szinte nagyítóval kell keresni.

A formai átalakulás elenyésző: új ködlámpafészkek, több króm, határozottabb hűtőmaszk, szolidan átrajzolt lökhárító, illetve lámpaívek, felfrissített szín- és felnipalettaa. A multimédiás fejegység kijelzője az eddiginél nagyobb, 10,3 collos méretben is kérhető. Bővült a Lexus CT200h biztonsági rendszerek repertoárja, elérhető többek között közlekedésitábla-felismerő, véletlen sávelhagyásra figyelmeztető és automata üzközésmegelező rendszer is.

A hajtásláncot nem piszkálták, az előző Toyota Prius rendszere a Ct200h-ban is remekül teljesít. Az 1,8 literes benzines, a villanymotor és az e-CVT váltó együttese a takarékos, nyugodt ritmusú haladást támogatja. Akinek nem sietős a dolga, gyakran jár városban, az élvezni fogja: nincs váltás, nincs hangzavar, és rövid távokon akár a tisztán elektromos suhanás is kivitelezhető. A fogyasztás téli körülmények között is 6 liter alatt tartható.

A Lexus CT200h kabinja kellemesen berendezett, az igényes anyagok, kárpitok kiemelik a méretkategóriájában megszokottak tömegéből. Hátul átlagos férfőhely vár két utasra, a raktér ugyan nem mély, de többszintes, és az alsó tárolóval együtt már használható méretű, 375 literes.